af assist illumination

Discussion in 'Nikon DX DSLR' started by willg, Sep 27, 2008.

  1. willg

    willg

    614
    Nov 22, 2007
    New Jersey, USA
    On my D200 the af-assist lamp is not working. I've tried everything mentioned in the manual and still no luck. Any other ideas or possibilities?
     
  2. SRFast

    SRFast

    195
    Feb 17, 2008
    New York City
    Make sure the AF selector is set to "S" and the AF mode is set at SINGLE point.

    Hope this helps...JL
     
  3. willg

    willg

    614
    Nov 22, 2007
    New Jersey, USA
    JL;
    Tried it, nothing. Thanks for responding.
     
  4. dutchtrumpet

    dutchtrumpet

    493
    May 2, 2007
    Dallas
    and it onl works with the center point selected
     
  5. willg

    willg

    614
    Nov 22, 2007
    New Jersey, USA
    Thanks Phil. Tried that also.
     
  6. dutchtrumpet

    dutchtrumpet

    493
    May 2, 2007
    Dallas
    Sorry that didn't help...did you try a two button reset?
     
  7. willg

    willg

    614
    Nov 22, 2007
    New Jersey, USA
    Did'nt want to, but I went ahead and did it anyway. Still nothing. Thanks again Phil. Can't imagine what else is left to try.
     
  8. AviSys

    AviSys

    216
    Mar 31, 2008
    Placitas, NM
    Double-check menu item a9.

    Also, is your lens wider than 24mm?
     
  9. willg

    willg

    614
    Nov 22, 2007
    New Jersey, USA
    Checked it. I tried all of my lenses from the 12-24 to my 300 f/4. With and without the lens hoods. No luck.