Color management problem (I think)

Joined
Sep 12, 2005
Messages
1,172
Location
Roseville, California
A few weeks ago I made a post about purple in my D300 photos thinking it was Nikon Capture NX that was the problem. I now believe it is not. I am running Tiger 10.4.11 with all the latest updates. I downloaded Photo Mechanic which is color aware and has a toggle button to turn it on and off. I am running PM on both my PC and my MBP. On the PC, the colors are fine irrespective of whether the color match is checked or not. On the MBP, when I use the color aware mode, my photos go purple. It goes away when I uncheck the color match button. Since this is occurring in multiple programs, but not different computing platforms, I now think there is something with my MBP that is causing conflicts in color management. I calibrated with my Eye One just fine. Any ideas on what could be causing this and how to take care of it?

Thanks in advance.
 
Joined
Sep 12, 2005
Messages
1,172
Location
Roseville, California
  • Thread Starter Thread Starter
  • #2
Culprit found. I re-set the display profile back to the factory default and the problem has gone away in all applications. Now to figure out why I cannot get a useable profile off of my eye one.
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Nikon Cafe is a fan site and not associated with Nikon Corporation.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2005-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom