dvd drive is gone

Joined
Jan 6, 2007
Messages
3,003
Location
San Jose Ca.
Yesterday my dvd drive disappeared, It is still in my machine:biggrin: but does not show up under "my computer"
It is listed in devise manager, but un properties where most hardware says this devise is working properly this divise says
"Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)"

A little background, this is a new system that I put together myself about 10 days ago. the drive did work at first as I loaded softwhere on the computer.

This is a oem drive so it did not come with any drivers or softwhere of any kind.

Model TSSTcorp CDCVDW SH-S203N ATA Devise

I am running vista home premium
 
Joined
Jan 31, 2006
Messages
2,192
Location
SW Florida
I had one of those and the drivers loaded with the Recordable software that came with it. Have you removed any software. TSST is an oem combo of Toshiba and Samsung. Downloads, manuals and firmware are available here
http://www.samsung.com/us/support/download/supportDown.do?group=computersperipherals&type=opticaldiscdrives&subtype=dvdwriter&model_nm=SH-S203N&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=05050500&disp_nm=SH-S203N
They also have this oem site that offers live firmware updates-your drive is listed if you can follow the pseudo english.
http://samsung-odd.com/Eng/
 
Joined
Jan 6, 2007
Messages
3,003
Location
San Jose Ca.
I had one of those and the drivers loaded with the Recordable software that came with it. Have you removed any software. TSST is an oem combo of Toshiba and Samsung. Downloads, manuals and firmware are available here
http://www.samsung.com/us/support/download/supportDown.do?group=computersperipherals&type=opticaldiscdrives&subtype=dvdwriter&model_nm=SH-S203N&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=05050500&disp_nm=SH-S203N
They also have this oem site that offers live firmware updates-your drive is listed if you can follow the pseudo english.
http://samsung-odd.com/Eng/
thanks John, this did the trick. Funny thing is I googled the model # and the only site I came up with was bunk.
Anyhoo it is working great now. I appreciate your help.
You can also try getting the drivers via Windows Update.

Yea windows is where the problem was I believe (quessing).
But thanks for you input. I like that I can post here and get good advise from knowledgable
folks.
 
Joined
Jan 31, 2006
Messages
2,192
Location
SW Florida
Yep, hard to find. Mine came with a disk which had the links.................Glad it worked.
 

Latest threads

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Nikon Cafe is a fan site and not associated with Nikon Corporation.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Forum GIFs powered by GIPHY: https://giphy.com/
Copyright © Amin Forums, LLC
Top Bottom