Images on CF card gone! What recovery program should I use?

Joined
Mar 11, 2008
Messages
1,431
Location
Alaska
Downloading from cam. Cam batt died. Card now shows nothing.

What Mac or win program is the best for under $40??
 
Joined
Jul 11, 2009
Messages
1,379
Location
WICHITA, KS
What brand CF card were you using? If Lexar, they have a very good - and free- recovery program.

I have used this to recovery from every brand card there is....it used to come free on lexar pro cards...it is either 29.99 or 39.99 the last I looked a couple of years ago.....it allows you to choose the type of file to recover....so besure to check all you want to recover....
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
2,115
Location
Nowhereland
The Sandisk works great for your card. I think I have like 3 of them laying around, they usually come with the cards. If you dont have the disk then go to their site the recovery program should be there.
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
3,678
Location
St Louis MO
Why???

Good luck. I wish you well. But this has been beat to death on every camera forum. Use a card reader, or your tower's card slots, to avoid these problems.
true but if i forget to put the CF card back in the camera then I'm SOL at the next shoot

I always download from the camera, not one issue thus far
 
Joined
Apr 12, 2006
Messages
12,183
Location
Central Georgia, USA
ALWAYS set your camera to not function without a card.

BUT we warned unlike the D200, on the D300,and I don;t know about the S, you must set it for EACH BANK. I shot birds for 2 hours before I realized I had switched banks and the camera was shooting without a card. Just some stupid programing from NIKON, maybe it was corrected on 300S, as per my ranting letter. :smile:
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
3,678
Location
St Louis MO
ALWAYS set your camera to not function without a card.

BUT we warned unlike the D200, on the D300,and I don;t know about the S, you must set it for EACH BANK. I shot birds for 2 hours before I realized I had switched banks and the camera was shooting without a card. Just some stupid programing from NIKON, maybe it was corrected on 300S, as per my ranting letter. :smile:
I have it set, I forget my CF card for a sports shoot once but lucky I never remove the SD card from the slot.

For me downloading from the camera works, but i only have one 8GB SD and one 8GB CF card where i can image some pros have 5-10 card so you can take one out and imedently put another card in so you don't forget later

PS the "S" will only go to the slot that has a card in it as far as I know
 
Joined
Apr 12, 2006
Messages
12,183
Location
Central Georgia, USA
My bad Andrew, cards are so cheap I guess I just figured everyone had a pocket full. I remember when they were $1000 a gig :smile: and you meant you were shooting with an empty card slot. had no idea that the S had 2 slots. Why does it has a SD card slot? Just lack of space for 2 CFs?
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Nikon Cafe is a fan site and not associated with Nikon Corporation.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Forum GIFs powered by GIPHY: https://giphy.com/
Copyright © Amin Forums, LLC
Top Bottom