Topaz Glow - First Try

Joined
Sep 28, 2007
Messages
6,319
Location
NYC
Hi all. I haven't posted on the Cafe in quite awhile. Don't get much time with the camera much lately. Downloaded Topaz Glow. Not too sure how much I would use it, but I thought the effects were pretty cool. So here is my very first attempt using it. Would you love to hear what everyone thinks. I'm going for a subtle glow. Not sure if I achieved that or over did it a bit. Hope ya like it. Thanks in advance.

Original
Subscribe to see EXIF info for this image (if available)


Glow
Subscribe to see EXIF info for this image (if available)
 
Last edited:
Joined
May 9, 2008
Messages
2,510
Location
houston tx
You achieved a subtle difference, a bit more glow.
Comparing yours with the other Topaz Glow thread, I see that it can be subtle or glaring, like Topaz Adjust.
Not sure what it would do for me. Actually, I'm in the process of culling out my dependance on Photoshop and am trending towards plugins that can work stand-alone or with Lightroom, so that leaves Topaz in limbo for me.

Hope you find you can use it.
 

LyndeeLoo

Administrator
Administrator
Joined
May 19, 2008
Messages
28,624
Location
St. Louis, Missouri
No kidding, Joe - I was just thinking about you today, and was wondering whether you were going to post soon. And now, here you are!! :D

I have to say that I do prefer the first image. I think if you backed up off the Glow process just a bit, you might have a winner with the second image. With the Glow, it looks like a little may go a long way.

Have a great holiday!!
 
Joined
Oct 14, 2005
Messages
1,352
Location
Windsor, Co
Actually, I'm in the process of culling out my dependance on Photoshop and am trending towards plugins that can work stand-alone or with Lightroom, so that leaves Topaz in limbo for me.
I use Topaz through LR . . .
 
Joined
Mar 21, 2008
Messages
3,799
Location
The Netherlands
Actually, I'm in the process of culling out my dependance on Photoshop and am trending towards plugins that can work stand-alone or with Lightroom, so that leaves Topaz in limbo for me.
Just install Topaz Fusion and you will be able to edit with any of the Topaz plugins from Lightroom or Aperture. It is all explained on the Topaz website.
 
Joined
Sep 28, 2007
Messages
6,319
Location
NYC
Thanks everyone for taking the time and taking a look at this and giving your opinion. Very much appreciated.

Hey Lyndee. How are you? Hope all is well.
 

Latest posts

Links on this page may be to our affiliates. Sales through affiliate links may benefit this site.
Nikon Cafe is a fan site and not associated with Nikon Corporation.
Forum post reactions by Twemoji: https://github.com/twitter/twemoji
Copyright © 2005-2019 Amin Forums, LLC
Top Bottom